Zorgplicht bij bomen

Schade of letsel door het vallen van een tak uit uw boom? Vaak bent u daar als eigenaar voor aansprakelijk. Voorkom deze aansprakelijk door aan te tonen dat u voldaan hebt aan de zorgplicht bomen. Daarin staat dat bomen elke 3 tot 5 jaar (afhankelijk van de plek) geïnspecteerd moeten worden. Staat uw boom op een plek waar vaak mensen onderdoor lopen, dan is het zelfs aan te raden deze VTA-inspectie jaarlijks te laten uitvoeren.

Wat is een VTA-inspectie?

VTA staat voor Visual Tree Analyse. Dit is een visuele beoordeling waarbij we letten op de gezondheid van de boom, de groeiplaats, eventuele bewateringsmogelijkheden en (achterstallig) onderhoud. Op basis daarvan stellen we een actie- en onderhoudsplan op per boom. Soms is een VTA onvoldoende om te bepalen wat er precies aan de hand is met een boom. In dat geval voert Arbor, in overleg met de eigenaar, een boomtechnisch onderzoek uit.

Loshangende tak in uw boom? Bel uw boomspecialist

Zijn er zwakke of loshangende takken in uw bomen aanwezig? Dan is het verstandig uw boomspecialist te bellen. Deze vakmensen lossen het voor u op. Snel, vakkundig en met professioneel materieel.

Duurzaam boomonderhoud en -beheer

Boomspecialisten weten raad als het gaat om duurzaam onderhoud aan bomen. Van aanplant en groeiplaatsverbetering tot monumentale boomzorg; vraag het de mensen van Arbor. Zij beschikken over de kennis en ervaring om vrijwel elk boomtechnisch vraagstuk naar uw tevredenheid op te lossen.
Reactie plaatsen