Raak uw bo(o)m(en) niet kwijt!


Met onze eigen ontwikkelde groeiplaats-injector kunnen wij in de meeste gevallen de eindleeftijd van uw bo(o)m(en) met tientallen jaren oprekken. Op deze manier kunt u nog jaren genieten van dit bijzondere stuk oeroude natuur. 

Afspraak maken!


Voordelen van onze methode

Gebalanceerde voedingstoffen

Verhoogde weerstand

Voor langere tijd effectief

Geen graafwerkzaamheden

Actief microleven

Boom kan blijven staan

Het resultaat: een prachtige appelboom, met meer appels dan wij met de familie kunnen opeten!

We hadden problemen met twee appelbomen in onze tuin. Ze zagen er niet uit (kale kruin en slecht in het blad) en gaven bijna geen appels. Arbor vond het probleem: de grond was totaal verarmd en de bomen waren te dicht bij elkaar geplant. Het advies was de slechtste boom te kappen en de andere te voorzien van een zogenaamde spuitlansinjectie rond de wortels. Het klonk ons wat gek in de oren, maar we moesten toch wat, dus we gingen er in mee. Het resultaat: na een jaar hadden we een prachtige appelboom waar zelfs de buren complimenten over geven geven en die meer appels geeft dan wij met de hele familie kunnen opeten. Kortom: Arbor heeft de boom die nog te redden was een nieuw leven gegeven. Wij zijn heel blij dat we ze hebben ingeschakeld!

Luyt de Brauw

Hoe mensen denken dat boomwortels groeien!

”Wat je bovengronds waarneemt is een weerspiegeling van wat zich ondergronds, in het wortelgestel, afspeelt.”

Groeiplaatsverbetering met onze groeiplaatsinjector

Groeiplaatsinjector

Door middel van onze speciaal ontwikkelde groeiplaatsinjector injecteren wij de door Arbor Boomspecialisten samengestelde en ontwikkelde voedingsstoffen onder de kroonprojectie tussen de wortels van de boom.   

Toediening van mycorrhiza’s

Mycorrhiza’s (bodemschimmels die in symbiose met de wortels leven) Door de symbiose (samenwerking) tussen de mycorrhiza’s en de boomwortels wordt het worteloppervlak vergroot. Tevens dienen wij actieve micro organismen toe om het bodem leven te activeren. De bodemschimmels en de micro organismen zorgen ervoor dat de wortels de voedingstoffen in de bodem beter opnemen.   

Hoeveel dorst hebben mijn bomen?

De afgelopen jaren hebben wij te maken met extreme droogte, de gevolgen hiervan zijn in de natuur zichtbaar. Met name de laatste 2 jaar zien we ook steeds meer oudere bomen afsterven of met weinig blad staan. Mede omdat we hier in Twente met name veel zandgronden hebben zijn de gevolgen van de droogte sneller een probleem.

 

Het nadeel is dat dit vaak later zichtbaar wordt; er is dan al in zekere zin schade opgetreden. Een boom legt namelijk in het najaar zijn voedselreserves voor het volgende jaar vast. De bomen lopen uit met behulp van deze reserves, echter als de reserves afnemen zal het uitlopen een jaar later minder zijn. Hierdoor komt ook de sapstroom minder goed op gang terwijl bij warm weer en droogte er wel veel verdamping is; hierdoor verzwakt de boom en wordt deze steeds gevoeliger voor aantasting door schimmels en infecties van buitenaf.

 

Een ander veel voorkomend probleem zien we met name bij oudere beuken; deze kunnen erg slecht tegen zonlicht op de stam en op de gesteltakken. Doordat de bomen (met name bovenin de kroon) minder blad hebben kan het zonlicht de kroon binnendringen en schade aanrichten.

 

Er is echter een oplossing. Door het toepassen van groeiplaatsverbetering met een speciale groeiplaats-injector kunnen de juiste voedingstoffen en micro-organismen worden toegediend om (indien op tijd) de negatieve cirkel om te keren. Via deze methode worden d.m.v. water en lucht de voedingstoffen tussen de wortels geïnjecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal samengestelde meststof voor bomen in combinatie met een hoog organische stof gehalte (dat het vochtvasthoudend vermogen van de grond sterk verbetert) en Micorhyzza’s (dit zijn bodemschimmels die leven in symbiose met de boomwortels en het worteloppervlak vergroten) waardoor de boom de voedingstoffen en het vocht weer beter op kan nemen. Er worden met deze methode zeer goede resultaten geboekt!

Overtuigd? Kies onderstaand de best passende optie!

Boomscan

€ 90,-

per keer

Wilt u eerst een afspraak maken om ter plaatse te beoordelen of het uitvoeren van de groeiplaatsverbetering zinvol is, boek dan hier een afspraak!

Groeiplaatsverbetering

Vanaf € 19,50

per cm stam doorsnede (vanaf 40 cm)

Wilt u direct een offerte voor de behandeling van uw boom, druk dan op onderstaande knop en vul de gegevens in. Wij maken dan een vrijblijvende offerte voor u!