Boomtaxatie

“Hoe taxeer je nou de waarde van een boom?” Een veelgestelde vraag aan Arbor Boomspecialisten. Een goed taxateur is geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen (NVTB). Mede daardoor beschikt een taxteur over de expertise om de waarde van of de schade aan een boom goed in te schatten.

Boomwaarde of boomschade

De waarde van een boom is uit te drukken in een geldbedrag op basis van verschillende uitgangspunten:
  • De marktwaarde van een boom
  • De vervangingswaarde van een boom
  • De schade aan een boom
  • De schade die is aangericht door een boom (in zake zorgplicht)

Taxatie boomschade

Schade aan een boom ontstaat soms tijdens bouwwerkzaamheden of door een ongeval. De eigenaar van de boom maar ook een verzekeraar willen in dat geval informatie over de toedracht. Daarnaast willen ze weten hoe groot de schade is, in geld uitgedrukt. Een beëdigd boomtaxateur, zoals de onze, stelt deze waarde volgens een vakkundige werkwijze vast. Als opdrachtgever ontvangt u een rapport volgens de methode van de Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen (NVTB).
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 01 Oct 2019

Bedankt voor het delen van dit artikel over het onderwerp taxeren. Een boom in mijn tuin heeft ook schade opgelopen doordat er wegwerkzaamheden werden uitgevoerd in mijn straat. Ik ga meteen op zoek naar een taxateur in mijn buurt!

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 23 Apr 2019

Bedankt voor het delen van dit artikel. Ik heb ook een erg oude boom in mijn tuin staan die is beschadigd na werkzaamheden door de gemeente. Goed om te weten dat ik een taxatie kan laten uitvoeren. Ga meteen een afspraak maken.

Reactie plaatsen