Video Aspect Ratio: 4:1

Boomvragen?

Ga direct naar onze boomscan

Sinds 1960

De Boomspecialisten uit Twente

1.250+

tevreden klanten

950.000+

bomen onderhouden

De boomscan helpt u met de volgende vragen:

Ricico's?

Ben ik verantwoordelijk voor schade door de boom als boomeigenaar?

Snoeien?

Moet ik mijn boom (laten) snoeien?

Ziekte?

Is mijn boom ziek en is er iets aan te doen? 

Verwijderen?

Moet ik mijn boom (laten) verwijderen of zijn er nog alternatieven?

Grondwerk?

Kan ik zonder problemen onder de boom graven?

Buren?

Wat mag mijn buurman wel en niet aan mijn boom doen?

Bomen als fundament van onze toekomst!

Mijn naam is Gijs van Heuven, als kind heb ik altijd al een enorme bewondering gehad voor (Monumentale) bomen! Ze hebben iets magisch vaak staan ze er al verschillende generaties en hoewel een boom geen bewustzijn heeft, hebben zij wel veel meegemaakt en soms doorstaan zoals oorlogen, klimaatverandering zoals droogte of extreme winters, maar ook in sommige gevallen natuurbranden of verminking door de mens. Op het erf waar ik ben opgegroeid staat een monumentale Beuk van ca 150 jaar oud, op de stam van deze boom zijn vroeger allerlei inkervingen gemaakt. Deze inkervingen vertellen een verhaal, een verhaal dat ik niet heb kunnen ontcijferen maar het is zeker een stuk geschiedenis. Ik weet nog dat toen ik een jaar of 12 (rond 1980) was er een boomspecialist kwam kijken bij de boom omdat er een zwam in zat en een enorme holte. De voorspelling was dat de boom na een stevige snoeibeurt hooguit nog een jaar of 5 te leven zou hebben maar dat het dan wel gebeurt zou zijn. Dit heeft mij destijds enorm gegrepen en ik ben mij gaan verdiepen in mogelijkheden om de boom te behouden, het kon toch niet waar zijn dat deze boom weg zou moeten.....

Uiteindelijk ben ik na een stage bij Copijn Boomspecialisten in Utrecht steeds verder gekomen in de mogelijkheden voor groeiplaats verbetering bij bomen, de oorzaak zit hem immers vaak in de vitaliteit van de boom en daar heeft voeding een enorme invloed op. Uiteindelijk heb ik mijn eigen machine en meststoffen lijn samengesteld en deze voor het eerst in 1990 op de bijzondere Beuk toegepast met goed resultaat. We zijn nu bijna 30 jaar verder en hebben de boom ondertussen 3 keer behandeld en hij staat er nog steeds in volle glorie bij, al 30 jaar lang voorziet hij ons van een heerlijke hoeveelheid zuurstof!

Naast deze Beuk hebben wij ondertussen honderden andere bomen van de ondergang mogen redden! Vaak moet de situatie daarvoor ter plaatse bekeken worden en beoordeeld of er kans van slagen is, uiteindelijk is het doel behoud van de boom maar er komt een moment in al het leven op aarde dat het stopt, zo ook bij bomen. Met onze boomscan kan ik u een goed oordeel geven over de levensvatbaarheid en de mogelijkheden van uw boom. Ik hoop dat wij elkaar binnenkort een keer mogen ontmoeten.