Bomen kappen of rooien

Bomen verwijderen, omzagen, kappen, vellen, rooien… veel namen voor iets wat vooral goed en veilig moet gebeuren. Dit geldt zeker ook voor moeilijk te kappen bomen die bijvoorbeeld op een druk punt staan qua verkeer en/of voetgangers. Arbor boomspecialisten is gespecialiseerd in het professioneel rooien en kappen van bomen en het duurzaam uitdunnen van bossen. We beschikken over goed geschoolde en ervaren medewerkers maar ook over goedgekeurd en professioneel materieel.

Wanneer rooien, kappen of verplanten

Bij het rooien van een boom worden naast de stam, takken en bladeren ook de wortels uit de grond getrokken. Hiervan hoeft bij het kappen of vellen van een boom geen sprake te zijn. Soms kan het niet anders op de plek waar de boom staat. Het rooien van een boom is ingrijpender voor de directe omgeving. Voordeel van het verwijderen van de boom met wortels is wel dat er niets achterblijft in de grond. Zo ontstaat er een egaal oppervlak. Maar wist u dat het verplanten van een boom ook een hele goede optie kan zijn? Vraag Arbor Boomspecialisten naar de mogelijkheden.

Kosten boom rooien / kappen

De kosten voor het rooien of kappen van bomen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de plek een rol (tuin, plantsoen, park, bos…). Is de plek goed bereikbaar met een hijskraan en of materieel om het hout af te voeren? Ook de eventuele aanvraag van een vergunning voor het kappen van de boom speelt en rol bij het in kaart brengen van de kosten.

 
Reactie plaatsen