Stobben frezen

De term stobben frezen staat voor het verwijderen van boomstronken (ook wel stobben of boomstompen genoemd). Zo’n boomstronk blijft vaak achter na het omzagen of kappen van een boom. Dit kan een hinderlijke of vervelende ‘sta in de weg’ vormen. Ook is het mogelijk dat de stobbe na verloop van tijd weer uitloopt. Iets wat mogelijk onwenselijk is. De oplossing is vrij eenvoudig: vraag uw Boomspecialist de boomstronk effectief te verwijderen met de stobbenfrees.

Hoe werkt een stobbenfrees

Bij het frezen van stobben, haalt een Boomspecialist de wortels tot circa 50 diepte weg uit de grond. Daarvoor beschikken we over stobbenfrezen in verschillende maten en uitvoeringen, afhankelijk van de omvang van de stobben. Vaak denken mensen dat boomwortels en de stronk in z’n totaliteit verwijderd moeten worden. Dit zou eventuele omliggende bestrating en begroeiing behoorlijk verstoren. Maar dat is overbodig als u de wortels tot op de juiste diepte laat verwijderen.

Verwijderen boomresten

De stobbenfrezen van die de Arbor Boomspecialisten gebruiken, is bestand tegen zand. Dus het vooraf uitgraven van een boomstronk is overbodig. Ook vermaalt de stobbenfrees meteen de hout- en wortelresten tot snippers en pulp. Dat maakt dat we de boomresten eenvoudig en snel, volledig kunnen afvoeren.
Reactie plaatsen